Live Music Odense

BOB ROCKWELL – VIBRATION SOCIETY – WITH CIGNA/ØRUM QUARTET (US/IT/DK)

BOB ROCKWELL, saxophone – ERIK ØRUM VON SPRECKELSEN, piano  – FRANCESCO CIGNA, guitar – MORTEN ANKARFELDT, bass – TONY CIGNA, drums!

Mesterligt tenorsax-spil med klare rødder i New Yorker bebop’en! Bob Rockwell lagde tidligt ud med at spille i orgeltrioer og turnerende grupper for at ende i de store showorkestre i Las Vegas. I midten af 1970’erne blev New York hans base, hvilket bød på samarbejde med bl.a. Thad Jones & Mel Lewis Ochestra, Tito PuenteFreddie Hubbard, Victor Lewis og Ben Sidran. Siden start 90erne har Bob Rockwell boet i København, hvor han har været med til at løfte jazzen helt op på højeste hylde. Med andre ord en herboende levende legende, med linie direkte tilbage til jazzens vugge.

Francesco Cigna har gjort sig bemærket for sin passion for den klassiske jazzguitar tradition. Hans dybe, varme tone er som smør for øregangene og hans fine fornemmelse for at fremelske smukke swingende fraser på sin guitar er helt unik. Erik Ørum von Spreckelsen: Brød for alvor frem i 90erne sammen med den internationalt succesfulde gruppe ”Page One”.

Francesco og Erik har i igennem 10 år, to pladeudgivelser og utallige koncerter skabt en sammentømret kvartet med en personlig moderne lyd og et kraftfuldt beat drevet af Tony Cigna (trommer) og Morten Ankarfeldt (bas). Kvartetten er blevet bemærket for deres direkte og inderlige spillestil, udsprunget fra 60’ernes Hard Bop, Soul og Gospel.