Live Music Odense

rasmus walter

Med fire soloalbums i ryggen, og nyt album på vej tager Rasmus Walter på en 7 jobs tour i nogle af Danmarks smukkeste sale.

Efter guld- og platinplader, mere end 60 millioner streams og massive radiohits som ”Endeløst”, ”Dybt vand”, ”Løber” og ”Verden i stå” overraskede Rasmus Walter sidste år alle med singlen ”Heart of Stone”. Singlen var første udspil på engelsk siden tiden i bandet Grand Avenue, og Rasmus legede også med idéen om at udgive et helt engelsksproget album.

– Men til sommerens koncerter og specielt på Smukfest kunne jeg bare mærke, at det giver noget helt særligt, når man står på en scene og skråler ens følelser ud på sit modersmål samtidig med at folk synger med. Den direkthed og filterløshed kan noget virkelig specielt som engelsk aldrig rigtig kan komme tæt på. Det samler på en måde som det engelske sprog bare ikke kan, og efter koncerten i Skanderborg kunne jeg godt mærke at det danske var på vej tilbage i systemet. Så efter et par tunge overvejelser besluttede jeg mig for at droppe idéen om et engelsk album i denne omgang, fordi det danske på en eller anden måde havde sprunget over i køen og nu står og råber på at komme ud.

Beslutningen blev også hjulpet på vej af en fornyet interesse i dansk musik, der har præget både sangskrivningen og valget af producer.

– Selvom jeg har sunget på dansk i mange år, så er det egentlig først i år, at jeg for alvor er begyndt at dyrke dansksproget musik. Men navne som Karl Willliam og Barselona har mindet mig om, hvorfor jeg skiftede fra engelsk til dansk dengang efter Grand Avenue. Det engelske har noget sexet og et flow, men med fare for at lyde sentimental, så er det jo reelt ikke dét, der bedst udtrykker mine følelser i øjeblikket.

Det femte album fra Rasmus Walter forventes klar primo 2020, men man kan allerede til februar blive lukket ind i sangskriverens univers, når sangskriveren tager bandet med rundt i landet til en række koncerter foran et siddende publikum.

– Jeg spiller to sæt på den kommende turné, hvor første del bliver akustisk, og sangene serveres lidt anderledes end normalt, og i anden del kommer der så knald på med fuldt band. Det er noget helt nyt for os, så det glæder vi os meget til. Koncerterne er jo for et siddende publikum, og der sker helt klart et eller andet, når jeg også sætter mig ned på scenen. Jeg kommer ned i et andet tempo og kommer helt naturligt til at åbne op for historier og anekdoter, siger Rasmus Walter, der lover, at den kommende turné bliver en tour de force gennem hele bagkataloget” som også vil byde på smagsprøver fra det kommende album og potentielt også kan indeholde et par gamle Grand Avenue-numre i nye, akustiske versioner.

Med på Turen tager Rasmus Walter følgende musikere:

Max Winding: Trommer

Martin Birksteen: Keys

Martin Sandberg Kærgaard: Bas

Henrik Hamilton: Keys, Guitar