Live Music Odense

marc facchini

Marc Facchini har siden 2010 været en toneangivende sangskriver i den danske folk- og rockundergrund. Han startede sin karriere som frontmand i orkestrene Mescalin Baby og Mother Lewinsky, inden han i 2013 lancerede sit soloprojekt. Sidste år udgav Facchini sin tredje soloplade, ‘Himmelmekanik’, som blev kåret blandt årets albums af Dagbladet Information, og modtog adskillige anmelderroser fra det øvrige anmelderkorps.

“I en afbalanceret, musikalsk vekselvirkning mellem bragende agitation og intim minimalisme viser dansk-italienske Marc Facchini med sin tredje plade, at han er en sangskriver af høj karat. Sjældent har dansksproget folk lydt så nærværende og nødvendigt.” – Louise Rosengreen, anmeldelse af Himmelmekanik

Marc Facchini er en dansk/italiensk sangskriver, som giver et bud på lyden af Danmark anno 2019, ved at fylde blenderen med højskolesangbogen, wikipedia-artikler, religiøse tekster, guldfisk, LSD og rykkere fra SKAT. Resultatet er et moderne take på skandinavisk sangskrivning, med klare rødder i 70’ernes folke- og rockmusik. Med seriøsitet, humor og empati forsøger Marc Facchini at spejle det samfund han lever i, for at skabe musikoplevelser der giver plads til fordybelse og eftertanke.

”Min hensigt er, at skabe musikalske oplevelser, som er magiske, sjove, kærlighedsfyldte og livsbekræftende. Det skal både gøre godt og ondt, så man kommer til at tænke over, hvad et menneskeliv er, og hvad man kan bruge det til.” – Marc Facchini, om tankerne bag sit arbejde 

Opvæksten i en teaterfamilie fornægter sig ikke når man oplever Marc Facchini live. Uanset om han optræder solo, duo eller med sit band (Den Usynlige Hånd) er koncertoplevelsen en veltilrettelagt kombination af musikalsk ekvilibrisme, teatralske virkemidler, og gribende historiefortælling.