Live Music Odense

JULEBAL I KAPELLAND MED MADS HANSEN KAPEL + ÅKERVINDA (SE)

Vi kender alle Ole Neumanns berømmelige ord fra filmen “Far til fire i byen”, hvor Lille Per skal til bal i Nissekongens hal.
Nu er det ganske vist længe siden, men hvad er mere nærliggende i årets mørkeste tid end en gedigen gang høvisk og velmoduleret aftensjov i form af et julebal?!

Man siger at julen er hjerternes tid.

Men den er også morskabens, overbærenhedens og gavmildhedens.

Derfor har Mads Hansens Kapel, i samråd med selveste julemanden, besluttet af overrisle det ganske, danske land, med en sand gaveregn i form af årets sidste bal.
Glem den voldsomme trængsel og alarm, slip tøjlerne og træk i stadstøjet, når du med din kæreste, ven, svoger eller svigermor danser dig væk i eventyret som er “Julebal i Kapelland!”

På stjernetæpper lyseblå, med polkaerne stadigt susende i benene, skal glade vi til kirke gå – med hoved på!

Mor dig først, spørg bagefter!

ÅKERVINDA (SE)

I vokalkvartetten Åkervinda får folkemelodier fra den nordiske sangskat nyt liv i moderne og medrivende vokale arrangementer.
Fire stærke solister med karakter og særegne sanglige kvaliteter: Iris Bergcrantz, Linda Bergström, Agnes Åhlund og Lise Kroner formidler de nordiske viser med en sårbarhed og en kvindelig urkraft, der får nakkehårene til at rejse sig.

Siden gennembruddet ved Århus Vocal Festival i 2015 har gruppen turneret i store dele af Europa, USA og Canada. De har lavet samarbejder på kryds og tværs af musik genrer – senest med den legendariske vokalgruppe The Swingles fra London. I 2018 udgav de deres andet album Förgänglighet, der i februar 2019 blev nomineret til en svensk Grammis for årets folkemusikudgivelse i Sverige og i juli 2019 kunne man opleve Åkervindas a cappella sang live i det populære tv program på SVT Allsång på Skansen.