Live Music Odense

KEL ASSOUF (BE)

PSYCHEDELIC DESERT BLUES FRA NIGER VIA BRUXELLES!

Kel Assouf er en ukonventionel powertrio med rockguitaren i spotlyset og autenticitet i bagagen. De sammensmelter afrikanske trancerytmer med energisk vintagerock og flytter os til dansegulvet som en anden groovemaskine. I februar udgav de deres tredje album, Black Tenere.

Black Tenere er produceret af Sofyann Ben Youssef, der også spiller orgel og Moog SUB 37 i bandet. På tommer er Olivier Penu. Kel Assouf blev dannet i 2006 af forsanger og guitarist Anana Harouna.

Med den ene fod i ørkenen og den anden i Europa, synger Anana Harouna om Sahara, Niger og Bruxelles. Melodier og rytmer er inspireret af berber-musik. Hans korte sætninger, lagt på skalaer og rytmer fra traditionel Kel Tamasheq, minder en om japanske haiku-digte.

Det belgiske Blues- og Roots website, Roots Time kalder Kel Assouf for den nye generation af ørken rock.