Live Music Odense

Vasilis Vlastos, Daniel Toudal og Emmett Tinley

Songwriters Circle præsenterer denne aften 3 up and coming sangskrivere under overskriften “Svendborg meets Greece meets Ireland”
Vasilis Vlastos:
For at forstå “Vasilis”, skal man opleve ham live. En græskfødt digter, som har alt for meget på hjertet. “Mine venner gad ikke at læse mine digte, så valgte jeg at snyde dem. Lav dem om til sange, og lige pludselig var det interessant. Jeg tror at jeg skriver om de ting 2019 mangler; genre er jeg ligeglad med (garage rock, ballader, country, på Engelsk, på Fransk, på Græsk, whatever). Men jeg er helt sikker på hvorfor jeg skriver…fordi hvis jeg stopper, så dør jeg”.
Daniel Toudal:
Svendborgenseren Daniel Toudal fra TrailerPark:Jesus m.fl er en ung og spændende sangskriver der skaber et pulserende og organisk univers, hvor lytteren sendes på en rejse ind i en mørk skov fyldt af stilhedens larm, for efterfølgende at blive kastet rundt i storbyens jag.
Sangene er på Dansk og handler om virkelige mennesker, virkelige begivenheder og virkelige følelser! Daniel skriver både med udgangspunkt i sig selv samt evner at se udover egen næsetip og skildre virkeligheden på godt og ondt!
Emmett Tinley:
Emmett Tinley is a singer-songwriter from Ireland and the former front man of the critically acclaimed Irish band The Prayer Boat. His solo career began in 2000 when Craig Kallman signed him to Atlantic Records in New York. Atlantic re-released The Prayer Boat’s album, ‘Polichinelle’, in America in March 2001 and Emmett has since released two solo albums – the Choice Music Prize nominated ‘Attic Faith’ in 2005, produced by Victor Van Vugt (Nick Cave, Beth Orton, PJ Harvey), and the self-titled ‘Emmett Tinley’ in 2011.
Emmett’s new single, Don’t Let Go, has just been released to coincide with a short tour of Holland, Belgium and Ireland. A new album is scheduled for March 2020.
The Irish Times has praised Attic Faith as “Up there with the albums of Rufus Wainwright or Jeff Buckley. Truly sublime.”
Hotpress called it “….one of the most stunningly beautiful albums you’re likely to hear all year…. the most glorious, heartfelt paeans to loves lost, loves left behind and loves that never really existed in the first place except in your wildest imaginings….…a gorgeously fragile, deliciously delicate album to make you fall in love with sad songs again.”
The Irish Independent hailed it as “…a work of great quality far removed from the morose ramblings of many other singer songwriters.”
Since 2013 Emmett has also been writing songs for a new music theatre production from Los Angeles-based Overtone Industries entitled ‘Iceland: The Hidden World’ in collaboration with artistic director O-Lan Jones. The first act premiered at the New Original Works festival at REDCAT in Los Angeles in July 2014. A concert reading of the production premiered at the Ford Amphitheatre in October 2016, with Emmett also making his stage acting debut in the leading male protagonist role. A second concert reading of ‘Iceland’ took place at the Boston Court in Pasadena in November 2018. The final production is expected to premiere in late 2020.