Live Music Odense

Kaare Norge

Danmarks mest kendte og anerkendte klassiske guitarvirtuos.

Med sit solospil har Kaare Norge nu igennem flere årtier tryllebundet publikum, høj som lav i alle aldre. Dette har gjort Kaare Norge til en eftertragtet instrumentalist, som mestrer at spænde sit repertoire fra de helt store komponister som Bach, Mozart, Chopin, til de mere folkelige melodier fra nær og fjern, over til store populære navne som The Beatles og Led Zeppelin, for bare at nævne nogle få eksempler.

Som komponist har Kaare også markeret sig f.eks med titel melodien – “Homage to Life” af Kaare Norge – oprindeligt skrevet som kendings melodi til DR TV Programmet – ” En naturlig Forklaring” (Dus med Dyrene) med Vært Poul Thomsen 1992.
I de senere år har kompositionerne mest været for sologuitar som f.eks. den spanske dans ” Danza la Primavera”, Danza del Alegria.

CD – “Variation” 14 Sep 2018
Anmeldelse af Variation:
“Kaare Norges velbekendte mestring af guitaren alene eller i selskab med eksempelvis et antal strygere til at gøre lydbilledet endnu mere lækkert er jo en ubestridt sandhed. På denne nyudgivelse er det helt uden instrumental sukkerlage eller anden blød indpakning:her er det den ægte vare,Kaare Norge helt alene.Kaare Norges egene to kompositioner,fyldt med spansk fyrighed og elegance,”Danza del Alegría” og “Danza la Primavera”.Det er livsfuld og livsbekræftende musik.Overbevisende og Virtuost udført” Fyns Stiftstidende. Mikael Krarup.

Det anmelderoste album ”The Song The Melody – Carl Nielsen”, med Kaares egne soloarrangementer af 14 Carl Nielsen-sange, er hans seneste album (2015).
”Med sin udprægede indlevelsesevne og sine egne vellykkede arrangementer af Carl Nielsens melodier gør Kaare Norge med sit nye album en af Danmarks største komponister stor ære.” – Rachel Einarsson, Jyllands-Posten.
”Man vil ikke finde nogen fyrige tekniske udskejelser her (selv om fremførelsen hele vejen igennem er en sand stjernepræstation); stemningen er tværtimod i høj grad melodisk og ophøjet med kun stedvise strejftog ind i lidt mørkere, kontemplative afkroge. Dette er spirituel musik; roligt opløftende, i sandhed helende for sjælen, smukt spillet og tidløst.”
Blair Jackson, Classical Guitar Magazine (oversættelse: Bente H. Gyldensted).