Live Music Odense

Forglem mig ej – Julespecial v. Sanderumskolens børnekor

”Glemmer du, så husker jeg det ord for ord. Alting brast, men det gør heller ikke spor. Minderne har jeg da lov at ha’.”
For mennesker med demens kan koncertoplevelsen måske være særlig betydningsfuld. Mange demensramte oplever at glæden ved musik stadig er velbevaret, og kan gå fra sygnet hen, til pludselig synge og følge rytmen.

Det kan for nogle være nemmere at samle sig om en musikoplevelse når man sidder i en koncertsal. Har man været vant til at gå til koncerter, vil det vække tryghed og genkendelse at synke ned i sædet når musikken begynder.

Derfor har ODEON taget initiativ til en række koncerter i efteråret 2019, hvor mennesker og pårørende med demens kan komme til koncert. Glad musik gør folk glade, selve oplevelsen vil måske være glemt, men følelsen af samvær, musik og vil kunne mærkes længe. ODEON ønsker at være et hus for hele byen – og alle borgere. Et hus hvor man kan skabe nye minder.

Koncerterne vil finde sted på Byens Scene ved hovedindgangen. De vil have en 45-50 minutters varighed, med koncertindslag med populære syng-med-numre og indlagte fællessange (fra Højskolesangbogen) og med veloplagt introduktion til numrene/musikken ved de medvirkende.

Der er adgang for kørestole, samt handicaptoilet på samme etage. Der vil blive sat stole op til alle, og være frivillige, som hjælper alle godt på plads til en hyggelig time sammen i ODEON.
Efter koncerten vil der blive solgt kaffe og kage i Café ODEON Social.