Live Music Odense

Dreamers’ Circus

Skandinaviske Dreamers’ Circus har med afsæt i deres kærlighed til folkemusikken formået at forene tradition og nyskabelse til et magisk og drømmende udtryk, der har gjort Dreamers’ Circus populære såvel hjemme som ude i den store verden.

Skandinaviske Dreamers’ Circus har siden dannelsen i 2009 formået at nytænkte og løfte nordisk folkemusik op til nye kvalitative og musikalske højder. Udgangspunktet for Dreamers’ Circus lyd er den traditionelle nordiske folkemusik, som tilføres nye strukturer og inspirationer fra klassisk musik og jazz; det er dog ikke nemt at sætte Dreamers’ Circus i bås, og bandet beskriver selv deres musikalske projekt som:
”Dreamers’ Circus musik modsætter sig umiddelbar klassifikation. Det er musik som transcenderer genrer og søger at sætte fantasien fri og skabe små og store historier, som skaber billeder i vores bevidsthed. Tænk på de levende farver som vi associerer med barndomserindringer af cirkus. Genkald magien ved at komme ind i cirkusteltet som barn. Den sensoriske overload… magien som vi følte. Det er musik, som tillader os alle at drømme og henfører os til vinderunderlige steder, hver gang vi lytter.”
Dreamers Circus består af Nikolaj Busk (piano og harmonika), Rune Tonsgaard Sørensen (violin) og Ale Carr (cittern), der har spillet sammen siden dannelsen af Dreamers’ Circus i 2009. I 2010 blev den første EP udgivet, som blev efterfulgt af fuldlængde udgivelserne ”A Little Symphony” (2013), ”Second Movement” (2015) og senest ”Rooftop Sessions” i 2017. Udgivelserne har både i 2013 og 2015 kastet hæder af sig ved Danish Music Awards Folk, hvor Dreamers’ Circus og de individuelle medlemmer er blevet tildelt priser for: ”årets udgivelse”, ”årets talent”, ”årets kunstner” og ”årets komponist”.
Men det er ikke kun indspilningerne, som har imponeret. Live har Dreamers’ Circus spillet på så forskellige scener som Sydneys operahus og Roskildefestivalen, og samarbejdet med et genremæssigt bredt udsnit af forskellige musikere: Copenhagen Phil, Oh Land, Shaka Loveless, Søren Huss, Folkeklubben, Hugo Rasmussen, Kristian Leth, og DR Pigekoret.
Dreamers’ Circus udmærker sig ved en exceptionel samspilskemi, og formår at skabe magiske, drømmeagtige og eventyrlige stemningsbilleder i øjeblikket – og hvis man gerne vil opleve det til fulde, så skal Dreamers’ Circus høres live.