Live Music Odense

LISS

I juni i år kom den længe ventede EP ’Second’ fra Liss, der siden debuten ’First’ i 2016 har været toneangivende for dansk alternativ R’n’B. Den nye udgivelse betyder heldigvis også, at Liss igen kan opleves live.

Kvartetten, der oprindeligt er fra Aarhus, men nu har base i København, har de sidste 3 år haft spartansk aktivitet, hvilket har skabt en tørst hos publikum efter mere materiale og flere koncerter. For de har ry for et ualmindeligt, vederkvægende nærvær på scenen, hvor den levende energi fra deres selvproducerede lyd vækkes til live.

Hvor deres første EP blev til i samarbejde med forskellige producere, producerer Liss nu deres musik selv. Live fremstår den nye musik endnu mere koncentreret i dens udfoldelse af bandets signaturlyd, og med en fremhævelse af det DNA, som Liss er udgjort af. Søren Holms karakteristiske vokal og melodier. Vilhelm Stranges evigt nysgerrige udforskning af sin rolle som guitarist, en guitar der ikke lyder som en guitar. Villads Tyrrestrups basspil af funk i mellemgulvet. Tobias Lausts eksplosive og energiske rytmegrupper. Sådan har de fremelsket en lyd, der får hver af de fires kvaliteter til at skinne og samtidig formår at samle dem til én særegen lyd af Liss.

Meget har forandret sig. Og så alligevel ikke. Bandet fremstår mere skarptskåret nu. Men Liss ligger stadig under en lilla himmel, i foråret, sidst på måneden nær bygninger der er lige så ældgamle som de er moderne.