Live Music Odense

jacoby marker duo

Aske Jacoby, en af dette lands fineste guitarister, har siden 2013 helt og holdent helliget sig sin solokarriere som guitarist, sanger og sangskriver. Med afsæt i albummene Chant (2014), Luna Plena Super Me (2016), Live In Paris (2017) og det spritnye album A’s As Is (2019) demonstrerer Aske Jacoby sangskrivning på et sjældent højt niveau og med stor originalitet.
Han har allerede turneret med sine sange flere gange i Danmark, Norden og navnlig i Frankrig, hvor det franske publikum for alvor har taget musikken til sig.

Aske Jacoby beskriver selv sine sange som ”Folk/Rock with a twist” eller ”Americana from outer space”. Enkelthed og elegance i stærke og overraskende melodier og storytelling med stor dybde, båret af Askes uomtvistelige musikalitet, varme stemme og guitarspil i international klasse.

Ginne Marker, Aalborgs svar på Melody Gardot eller Norah Jones, er et ekstraordinært modent talent. Den unge guitarist/sanger/sangskriver har for længst gjort sig positivt bemærket i det Nordjyske musikliv, hvor hun har støvsuget stort set alt hvad der findes af priser og udmærkelser. I samarbejde med Aske Jacoby er hun ved at færdiggøre et album, hvorfra der vil drysse singler ud i verden fra maj 2019 og frem til efteråret. Albummet udkommer til november på Aske Jacobys selskab Giant Birch.

Ginne Marker laver smukke, sofistikerede jazz/popsange med stærkt fortalte historier om kærlighedens veje og vildveje. Hendes naturlige frasering og varme stemme snor sig ubesværet og ukunstlet rundt i de fine melodier, men svigter aldrig det centrale i sangene, nemlig historien. Samtidig er hun en stærk guitarist og hendes personlige take på akkompagnement er både søm- og tidløst. Ginne Marker er den fødte musiker.

Jacoby & Marker Duo giver sig selv. Skønt de indlysende forskelle er der mange fælles elementer i deres musik: skønhed, historiefortælling, underspillet humor, musikerskab på højt niveau og originalitet er blot nogle af dem. Publikum tages med på rejse og vender opløftede og inspirerede tilbage. En tidløs, varm og rørende oplevelse.

Dørene åbner kl. 19.30