Live Music Odense

FRAADS / BETTE / TIMUR

Kulturmaskinen og DanceLikaMonkey præsenterer en aften med nogle af de nyeste og klareste stjerner på den danske musikscene. De kommer hver især med deres egen unikke lyd og sørger for, at publikum får en sublim oplevelse.

FRAADS

Med hittet ’Heroppe’ og ’døde i dine arme’, EP’en ”FRYYS” fra 2018, Soundvenues fremtidspris samt turné i foråret, har FRAADS overbevist både publikum og anmeldere om, at duoen er det næste store hiphopnavn i Danmark.

FRAADS er en dansksproget hiphopduo bestående af Papa Erotic og David Engelbrecht. Lyden er en spydspids gennem luften, spiddende og kontrastfuld, svagelig og stærk, elektronisk og akustisk. Det tematiske omdrejningspunkt er frådseri overfor mådehold – ’Er jeg i balance, eller river jeg alt fra hinanden?’. Tekstuniverset udforsker temaer som kærlighed, selvynk, sandhed fanget mellem en drømmeverden og sanseverden.

Ovenpå en vellykket fællesturné med Lord Siva og Artigeardit, er FRAADS nu klar med koncerter på Lille Vega i Kbh.,  Radar i Aarhus og Kulturmaskinen her i Odense.

Disse kommer ovenpå et forår, hvor deres single ’døde i dine arme’ i april blev P3s uundgåelige og en fantastisk SPOT-koncert, hvor Gaffa kvitterede med en 5-stjernet anmeldelse samt ordene: ”Og pulsen hos fansene føles tung og spændt, da hele foretagendets charme udspiller sig som en eksklusiv klub, hvor ikke mange lukkes ind. Men hedonisme har vel bare fået et nyt ansigt i lille Danmark, og det ansigt er FRAADS.”

Før det var der fulgt en masse hype ovenpå deres EP ‘FRYYS’ fra 2018, der fik mange rosende ord med på vejen fra både Politiken, Noisey Danmark og Soundvenue, hvoraf sidstnævnte udråbte den til at være et af 2018’s bedste danske albums.

”FRAADS smadrer alle dine idéer om dansk rap” skrev Noisey i deres portræt om den unge hiphop duo. På scenen er FRAADS nemlig en energiudladning, der kombinerer det håndspillede med det programmerede. Resultatet er en levende, sveddryppende og inddragende liveoplevelse.

BETTE

Bette er en ny dansk sangerinde, der stilmæssigt befinder sig indenfor genrer som soul og rnb. Hendes første nummer udkom i form af en studievideo på YouTube, der fik massive delinger og en anbefaling i Politiken, og hun er af Soundvenue blevet udpeget til et af de danske navne, der står til stort gennembrud i 2019.

Den danske sangerinde havde et langt tilløb til at dele sin musik. Hun har altid sunget og skrevet sange, men mest for sin egen skyld, og selv da hun sad i et studie og arbejdede med sin musik, havde hun ingen forestillinger om, at musikken skulle ud i verden. Det blev anderledes, da hun i 2018 indledte et samarbejde med Emil Kruse og udgav sin første single, ”Forstår Dig Nok En Dag”. Siden er det gået stærkt, og nu er hun klar til at give musikken liv sammen med sit band bestående af Felix Ewert (trommer), Jonathan Rahbæk (bas) og Thorvald Naur (keys).

TIMUR

Timur befinder sig i en smeltedigel mellem oldschool hip-hop produktioner og neo soul med et urban touch, som kommer til udtryk i et jordnært og til tider drømmende univers, hvor melankolien og socialrealismen smelter sammen med insisterende beats og varme synths.

Med dybe rødder i funken og et bagland i oldschool rap, indtager han scenekanten med selvtillid og noget på hjerte.