Live Music Odense

DEATH MACHINE special guest Eik Octobre

Death Machine udgiver deres tredje plade i efteråret 2019, hvorefter bandet tager på en længe ventet releasetour rundt i Danmark, Tyskland, Østrig og Schweitz.

Med de to første singler i rotation på P6 og den tredje single på vej, kan man godt tillade sig at have store forventninger til Death Machines tredje plade. Bandet, der tidligere har haft stor succes med sange som Bleak og Cocoon, eksperimenter denne gang med et lydunivers, der trækker tråde langt tilbage i tiden, ind i junglen og ud i det uendelige univers. Med lydflader skabt af trædeorgel, kalimba, gamle synths og distortede tromboner, vil der være mange indtryk at gå på opdagelse i. Det hele bindes som altid sammen af Jesper Mogensens nære vokal, hans ærlige tekster og den spanske guitar, som har været udgangspunktet siden første plade hjemme fra Jespers køkken.

Death Machine har arbejdet intenst på den kommende plade, og har derfor ikke spillet live siden deres succesfulde Danmarks- og Europaturné sidste vinter.

Pladen forventes ude først i november, og Death Machine glæder sig til at opføre de nye numre for første gang.

Death Machine er:
Jesper Mogensen – vokal/guitar
Morten Ørberg – kor/bas
Sven Busck – trommer/keyboard
Simon Christensen – keyboard

Anmelderne skrev:
”Cocoon fremstår som en kontrastfyldt og gennemtænkt samling sange, der ender i en blid og afmålt forløsning.” GAFFA, 4/6
”Et album der indeholder mange stærke øjeblikke.” GFR, 4/6
”Hver for sig rammer flere af sangene topniveau.” Musikblogger, 4/6
”Für mich war Death Machine eines der Highlights beim Spot Festival. Definitiv.”
Soundkartell
”Das klingt wie eine fragile, zauberhafte, hypnotisch-spacige Ausgabe der Fleet Foxes.” Sounds & Books

Special Guest: Eik Octobre

Pianist og komponist med base i København, der siden 2016 har udgivet sine stykker under pseudonymet Eik Octobre.

Kompositionerne af Eik Octobre rummer grundlæggende en nordisk melankoli med sine længselsfulde klange og rørende melodier, der skaber en tilstand, der bedst opleves og forstås uden ord. Det er netop det instrumentale sprog uden ord, der fascinerer Emil og er essensen af Eik Octobre. Vanskelige følelser kan være umulige at formulere og forstå, men instrumentalmusikken muliggør dette. Eik Octobre lægger sig i slipstrømmen af moderne, alternative klassiske komponister som bl.a. Ólafur Arnalds, Nils Frahm og Phillip Glass, med deres tålmodige og enkle kompositionsstil. Eik Octobres univers lyder af, at være vokset ud af en depression, men bringer et klart budskab om optimisme og ro.