Live Music Odense

ABEKEJSER

POWERBAND BLANDER ELEKTRONIK OG HIP-HOP MED FUSIONSJAZZ

Tag med til verdenspremiere på en helt ny musikgenre, der får gulvet til at vippe og jazzpolitiet til at kaste håndtegn!

Hvorfor er der ikke flere akkorder i hip-hop? Hvorfor er jazz så dårligt at danse til? 

Dette var spørgsmål som medlemmerne i  Abekejser stillede hinanden før de i 2015 valgte at forsøge at gøre en ende på disse fasttømrede genremangler. Kompromisset blev en helt ny genre som var en pærevelling af alt det gode fra de forskellige verdener. Hip-hoppens tunge og eksperimenterende beats med skarpe lilletrommeslag og elektroniske produktion. Jazzens udfoldelige harmoniske univers med åbenhed for improvisationer og leg. Det hele pyntet med en smule af New Yorkens neo-soul som har haft sin opdrift de seneste par år med artister som Snarky Puppy og Robert Glasper.

Abekejser blander deres musikalske univers med et visuelt eventyrland. Sammen med grafikeren Evgeni Hristov er bandets bagvedliggende fortællinger om jungleverdenen og den nytilflyttede cyborgfamilie en udvidet historiefortælling præsenteret igennem musikvideoer og artwork. Universet skaber en metafortælling på samme måde som Gorillaz’ univers gør det, men med stil og karakterer der næsten refererer hen mod Hayao Miyazakis fantasifulde skabelser. Indtil videre er 2 animerede video udgivet sammen med bandets fire første singler, St. Puma, Eden Haze, Dr. Robotface og Warden Of The Woods.

Lige nu er bandet i fuld gang med at planlægge tilblivelsen af, hvad der kommer til at blive deres første Album.  Albummet udgives d. 18. oktober 2019 på det norske pladeselskab AMP Music&Records.

Abekejser er klar til at revolutionere genre, og nedbryde musikalske dogmer. Det er jazzmusik du kan danse til. Det er hip-hop for Beethovenfans, det er menneskespillet electronica. Kompromisløst powermusik der overrasker enhver lytter der begiver sig ind i universet.