Live Music Odense

SØN

Man ved bare, at et nyt band har fat i den lange ende, når en anmelder giver deres plade 6 ud af 6 stjerner og kalder den årets måske bedste dansksprogede popalbum.

Søn er en skæv, guitar-drevet popgruppe, der synger sange om og for ungdommens udfarende liv. De slutter sig til bands som Barselona, Liss og Hong Kong.

Søn synger på dansk, men musikken har en international lyd over sig. Hist og her kan du høre ekkoer af indieheltene The Smiths med jangly guitarriffs og klagende vokalmelodier.

De fem medlemmer i Søn er gode venner, der mødte hinanden på en højskole. De fandt en fælles interesse og et fælles sprog i musikken. I 2017 udgav de ep’en Autobahn, som indeholderørehængeren “King Kebab” om den alkoholslørede sult efter en bytur. I 2019 kom så Søns debutalbum Det skandinaviske design. Sangene er poetiske og genkendelige i tema for alle i 20’erne (og har du overhalet dén alder, kan du jo altid længes tilbage, ikke?). Bandets melodier er catchy og vil øjeblikkeligt få dig til at nynne med.

Prøv engang at lytte til singlen “Malmö”, og du kan samtidigt tage hul på et glædesfyldt soundtrack til sommeren.