Live Music Odense

odeons jazz klub – karsten vogel

Igennem mere end 50 år har nu 75 årige Karsten Vogel sat sit store og tydelige præg på dansk musikliv.

Hans altid personlige og genkendelige saxofon har været i front i jazz- og jazzbeslægtede sammenhænge på mere end 70 udgivelser, heraf ni med Burnin Red Ivanhoe og fem med Secret Oyster. Hans betydning for fusionen mellem tidlig rock og jazz kan ikke underkendes.

Tilbage stod nu blot at indspille det sidste album, det album som satte komposition og ikke mindst saxofonen i centrum. Og som satte et punktum. Nu er den her: ”This Is It”!

Med ”This Is It” rundes Karsten Vogels rejse i musikken af. Her er det endelige udtryk for, hvad hans musikalsk fortællende saxofonspil kan bringe det til – det er dette, han gerne vil huskes for. Udgivelsen af ”This Is It” følges op af en turné i Japan og der bookes nu til Danmark fordelt over det næste år.

A Golden Song – “This Is It”

Jazznyt.blogspot:

På “This Is It” samler han tråden op fra 70’ernes Birds of Beauty og Secret Oyster. Det er fusionsjazz med et melodisk sigte … hvor Karsten Vogel serverer suverænt saxofon-spil”

Jazz-special:

“This Is It” er Vogels ultimative soloproduktion. Gennem 9 friske kompositioner blandes hornene overbevisende. Som komponist er Vogel altid et skridsikkert kort, og det er også albummets bærende force. Karsten Vogel har med “This Is It” på smuk og værdig vis afsluttet et stort og vigtigt samlet output fra et rigt og broget liv med jazz og rock.”

“There aren’t many alto saxophonists to whom I’d rather be listening. He has a lovely tone – slender, fibrous and very human – and a shallow vibrato: a highly distinctive combination. If you listen to one of his improvisations and just concentrate on the shaping of his phrases, it can be a good reminder of how inventive and unpredictable a great jazz musician can be. “

(Richard Williams 2016) – Om “This Is It”: “Absolutely beautilful”

David Fricke:

“Beautiful”

Nu tager Karsten Vogel på turné der tager udgangspunkt i “This Is It” – men også med enkelte musikalske kig tilbage på en lang karierre.

Karsten Vogel (saxofones)

Daniel Fridell (keys)

Thomas Ovesen (b)

Klaus Menzer (dr, perc