Live Music Odense

MORGENROCK – MONICAS VALS

Monica Zetterlund var en af sin tids allerstørste jazzstjerner, hvis sangskat er kendt og elsket gennem de sidste 50 år. Selvom den legendariske sangerinde indstillede karrieren i 1999, lever hendes stemme videre gennem talrige udgivelser, der til stadighed fascinerer og berører musikelskere verden over, bl.a. hendes indspilning med den legendariske pianist Bill Evans står som en milepæl i jazz historien.

I efteråret 2018 satte Malmø Stadsteater jazzmusicalen Monicas Vals op – en forestilling der høstede fremragende anmeldelser og spillede for fulde huse, ikke mindst på grund af den svenske skuespiller Mari Götesdotter pragtpræstation i rollen som Monica. De musikalske tråde blev samlet af forestillingens kapelmester Benjamin Koppel, der tog os på en tidsrejse tilbage til datidens jazzklubber.

Publikum får mulighed for at opleve Monica Zetterlunds musikalske arv opført live af nogle af Skandinaviens førende jazzmusikere, der til denne Morgenrock vækker Nordens største og mest særegne sangerinde til live.

Mari Götesdotter (vokal), Benjamin Koppel (saxofon), Søren Møller (klaver), Johnny Åman (FIN)(kontrabas), Peter Nilsson (SWE)(trommer)

Uddrag af anmeldelsen i Orkesterjournalen:

”Monicas vals är för jazzvänner ett absolut måste att uppleva. Framför allt för Mari Götesdotters strålande insats som Monica Z, det generösa utbudet av Monica Z-klassiker och inte minst Benjamin Koppels dansk/svenska kvartett”, skriver Orkesterjournalen i sin recension av Monicas vals