Live Music Odense

Mikael Simpson & Sølvstorm

For første gang i næsten et helt årti vil det i år være muligt at opleve Mikael Simpson og bandet Sølvstorm live, når de til efteråret tager på en turné, som de har valgt at kalde ”En turnè ned ad mindernes allè” med reference til de mange hits, de tager med sig rundt på spillestederne.

Da Mikael Simpson udgav de nyklassiske albums ”Os 2 + Lidt ro”, ”De Ti Skud”, ”Slaar Skaar” og ”Stille og Uroligt” var det Sølvstorm der var med ham rundt i landet, og det vil det også være nu, hvor publikum kan se frem til opleve legendariske sange som ”Du drømmer om et andet sted”, ”Jeg kan se det, at du ved det”, ”Inden du falder i søvn”, ”Er du kommet for at faa noget?” og mange andre live på scenen.

”Vi skal ud og spille hele bagkataloget inden der kommer ny musik. Vi har ikke været samlet siden 2011, og der havde vi nogle helt fantastiske koncertoplevelser rundt i landet. Sidste Sølvstom-periode repræsenterer noget meget kreativt for mig, og jeg tror det er fordi bandet formår at forstærke de betragtninger og billeder, som musikken består af. Når man kan se publikum i øjnene samtidig, så går det hele op i en højere enhed,” fortæller Mikael Simpson.

”Det bliver på mange måder en højtragende rejse ned ad mindernes allé, men måske man også kan være heldig at få en forsmag på et af de nye numre. Som titlen indikerer, så kommer folk for at få noget, og det vil vi give dem. Sølvstorm er mine ’bad seeds’, det bliver rigtig godt at komme tilbage på landevejen igen. Og så har jeg jo som en joke de sidste fem år sagt, at der ville komme ny musik i ’til februar’, blot for at få folk til at stoppe med at spørge. Nu kommer der faktisk noget. Men vi synes, at bagkataloget fortjener at turné inden,” slutter han.

Special Guest: Hjalte Ross – ung dansk sangskriver, sanger og guitarist. I efteråret 2018 udgav han sit debutalbum ”Embody”, en plade der samler forskellige reflektioner over et bredt aspekt af følelser. Ross’ stemme rummer et klarsyn og en særlig taktilitet, som sammen med sangskriverens dristige fingerspil giver ‘Embody’ en intens og afsondret lyd af tidløshed. Numrene akkompagneres af smukke stryger- og blæser-arrangementer, såvel som af improviserede rytmesektioner, der på trods af deres forskelligheder smelter perfekt sammen. Således er ‘Embody’ et uventet værk fra så ung en kunstner. Det lyder nærmest som om at pladen’ er produktet af Hjalte Ross’ arbejde med at finde forståelse og tilgivelse i sit grublende sind.

For tiden fokuserer mange musikere på at skabe unikke lyde med effekter eller seje gimmicks. Unge Hjalte Ross fokuserer kun på sangskrivningen, og på at gøre sangene unikke i sig selv.