Live Music Odense

GÅTE (NO) – Sorten Muld

Gåte er fra Norge og spiller en blandning af rock, metal og norsk folkemusik. I 2002 vandt de den norske musikpris Spellemannprisen for årets nykommer med CD’en Jygri.

Ligesom de fantastiske Madrugada, der besøgte Posten for nyligt, har de også holdt en længere pause, for at komme meget stærkt tilbage med albummet “Svevn”.

Gåte was founded by the Sundli siblings – Sveinung and Gunnhild – in 1999. Their unique combination of traditional Norwegian folk music and explosive progressive rock soon took them from a basement rehearsal room to many of the biggest stages in Scandinavia.

Between 2001 – 2006 their spectacular liveshows, two studio albums, two EPs and a live album brought them massive success. They sold more than 100 000 albums, went straight to #1 on the national Top 40 album chart in Norway, and they won the Norwegian Grammy for Best New Act in 2002.

In 2017 the critically acclaimed band returned after a 12-year break. This new incarnation retains the core of the original band –
Gunnhild Sundli, Sveinung Sundli, Magnus Børmark – who are now joined by, Jon Even Schärer and Mats Paulsen on drums and bass.

Sorten Muld:

Så er der igen en sjælden chance for at høre folk-tronica gruppen Sorten Muld i den originale 8-mands live besætning, der har bjergtaget en bred skare af musikelskere siden gruppen udgav de første albums tilbage i slut 90’erne/start 00’erne. Som Sorten Muld efterhånden har for vane, vil de nu igen poppe uventet op på udvalgte festivals og venues henover sensommeren 2019 til stor glæde for dem, der har ventet på en mulighed for at møde Sorten Muld live.

Sorten Muld vil her i 2019 crash-teste en lille flok helt nye sange, som efter al sandsynlighed finder plads på det album, som gruppen med større og større målrettethed har arbejdet hen i mod igennem de seneste år. Men publikum vil selvfølgelig også få et genhør med mange af sangene fra de to udgivelser ”Mark II” og ”III”, som har en helt særlig plads i musikkartotekerne hos musikelskere i både Danmark og udlandet”

Bandet glæder sig nu til igen at tage publikum med på rejse ind i sangene om uomgængelig skæbne, jalousi, hævn og utæmmelige drifter. Musikken er til tider underspillet til tider i voldsomt udbrud. Begge dele er med til at skabe det helt unikke og fortættede rum der altid opstår mellem scenen og publikum til deres koncerter.