Live Music Odense

SUNDAYS

Siden debutkoncerten på SPOT Festival 2016, har SUNDAYS på kort tid skabt sig et navn på den danske undergrundsscene, som de med hastige skridt bevæger sig videre fra. Kvartettens særegne stil væver sig gennem poppens melodiøsitet, indie-rockens melankoli, og folk-scenens lidenskabelige tekstunivers.

SUNDAYS er anført af sanger og sangskriver, Magnus Jacobsen, som i bandets helhed bakkes op af Morten Falk på trommer, Marie Linander på bas og Victor Ovesen på elguitar. Med fortællingen og den akustiske intensitet i centrum, har SUNDAYS gjort en dyd ud at være en organisk størrelse, som finder sin form alt efter hvor de er; lige fra solo med Magnus og en guitar, til den fulde kvartet.  SUNDAYS har hidtil optrådt på bla. SPOT Festival, Oppenheimer, UHØRT, Smukfest, Store VEGA – og var i november 2018 på første udlandstogt, med showcases på Sørveiv i Norge, og Indie Week i Toronto, Canada.

Bandet udgav det anmelderroste debutalbum ’Wiaca’ d. 25. januar 2019, og var i den anledning på en release tour forbi København, Odense, Aalborg og Aarhus. Albummets sange tager udgangspunkt i Magnus’ udredning af det at blive et voksent og selvstændigt menneske, med referencer til nordjyske barndomsminder, den græske mytologi, selvmedlidende rødvinsdans og romerske krigstrommer. Ordet ’Wiaca’ er et akronym for ’Where It All Comes Alive’, som er et gennemgående mantra i bandet: ”om man hører os fra scenen eller i hørebøfferne, så skal lytteren kunne mærke at vi lever til fulde netop der, i musikken”, fortæller Magnus.

I februar spillede SUNDAYS support for legendariske 10cc på Posten i Odense, Train i Aarhus, Portalen i Greve og Amager Bio i Kbh, med i alt 4000 koncertgæster på blot 4 dage. Dette forår spiller bandet nogle få koncerter i DK, og vil i sommeren gæste både danske og udenlandske festivaler, heriblandt GBfestivalen i Norge, hvor bandet både optræder i deres akustiske og elektriske setup.