Live Music Odense

IRAH

IRAH er en dansk duo, bestående af sangerinde Stine Grøn og pianist Adi Zukanović. 

Duoen udgav i 2016 mini-albummet ‘Into Dimensions’ der imponerede både danske- og internationale musikkritikere samt affødte koncertbookinger på blandt andet Roskilde Festival, Sziget Festival, Eurosonic mm. IRAH udgiver 24. Maj deres nye album Diamond Grid, der udkommer på Tambourhinoceros. Det skal lige nævnes at på dette album er trommerne betjent af den anerkendte Seb Rochford, der har spillet for blandt andre Polar Bear, Patti Smith, Brian Eno m.fl.

IRAHs drømmende popmusik opstod gennem fælles inspirationer fra ceremoniel musik og moderne melodisk sangskrivning.

Adi og Stines uendelige musikalske nysgerrighed har fra starten været en essentiel drivkraft i IRAH. Dertil er Stine og Adi begge virtouse instrumentalister; Adi blev ved den danske musikkritikerpris ‘Steppeulven’ i 2017 kåret som ‘Årets Musiker’ for hans arbejde med artister som IRAH, Bisse, Kira Skov og Oh Land.

Stine startede i en tidlig alder, både med musikken og med en forkærlighed for det overnaturlige. De to temaer blev hurtigt hendes afsæt mod et tilsyneladende ubesværet musikalsk udtryk, der for Stine kombinerer improvisatoriske teknikker med hendes dybe spiritualitet.