Live Music Odense

JAIYEDE jazz festival

Den sprudlende og eklektiske jazzscene i London koger i disse år. Genrer deklinerer og ubestemmelige mønstre opstår. Jazzscenen i London har altid været en spændende scene, som aldrig har stået stille. Dette skyldes den mangefarvet og disparate pallet af mennesker der former byen og, som er med til at sætte deres præg på musik og kultur. På denne vis er det ikke noget nyt der sker derovre lige nu. Det der er nyt, er den totale og absolutte negligering af konventioner og hidtidige rigide og statiske opdelinger af genrer og kulturelle koder. Den tilgang mange af musikerne i jazzmiljøet har til jazz er ny. Forstået på den måde, at de bevidst eller ubevidst blander hele verden sammen i én stor mosaik af lyd. Det exceptionelle i disse år er den menneskelige polyhistoriskhed og ambivalens, som på fineste vis får frit løb og kommer til udtryk på disse magiske og vildtvoksende plateauer, som musikerne etablerer af musiske traditioner fra både Afrika, Mellemøsten, Asien og vor egen hemisfære. 

Åbenhed, flertydighed, hjerterum og nysgerrighed kunne være nøglebegreber til at åbne denne musiske smeltedigel op med alt, hvad den indebærer fra jazz i diverse afskygninger, post-punk, dub, IDM, hiphop, afro-beat, drum’n bass, folklore, klassisk musik og psychedelia m.m. Det er for denne skribent netop essens af jazz, dét, at man forholder sig åben til sin omverden og improviserer sig frem via genrenedsmeltninger.

Sidste år satte vi fokus på den spirituelle del af jazzen i London. Denne gang sætter vi fokus på den mere elektroniske del af jazzen. Derfor er vi enormt stolte over at kunne præsenterer dette exceptionelt stærke felt af artister.