Live Music Odense

BOB DYLAN OG MIG


Dylan fik nobels litteraturpris for halvandet år siden, for hans dybe men også småskøre tekster. Hvem er denne geniale kunstner – der har sprøjtet sange ud i over 50 år?

Det forsøger jeg at give et svar på med historier om ham, og nogle af de bedste af hans omkring 800 sange.
Bob Dylan har altid haft en andet syn på tingene: 
“Du behøver ikke nødvendigvis at skrive for at være en poet. Nogle mennesker er poeter, selvom de arbejder på en tankstation. Jeg kalder ikke mig selv for en poet, for jeg bryder mig ikke om ordet. Jeg er en trapez-artist”

Det er ikke Bob Dylan selv, jeg hører føste gang i 1969, men min bror – der er begyndt til guitar og har lært sig at spille og synge “Blowing in the wind“. Dengang var jeg mest til danskpoppen med Jørn Hjorting, som jeg lyttede hver søndag morgen. 
Jeg kunne godt fornemme at Bob Dylans sang kunne noget andet end Lille sommerfugl. Protestsangene og rockmusikken kom ind i mit liv…heldigvis.

Gæstemusiker: Stefan Borum, orgel