Live Music Odense

Catch The Breeze + Frida Diamant

Catch The Breeze trækker genremæssigt på shoegaze, postpunk og art-rock. Bredde sfæriske klangflader kontrasteres af stramt og medrivende samspil mellem trommer og bas, og i centrum står sanger Aage Hedensted Kinchs dybe baryton, der formidler poetiske og billedskabende tekster, der kredser om temaer som storby, nat og længsel.

Bandet arbejder på nyt album, der vil blive præsenteret sange fra live. Debut-albummet, Glow er desuden blevet kåret som årets album i Peru af journalisten Fernando Rivera. Radio stationen Part Time Punks og DKFM Shoegaze Radio i L.A, m.fl spillet sange fra albummet. Herhjemme har singlerne Paper Lanterns og Fields of Sunrise haft premiere på P6 beat, Både i weekenden med Carsten Holm og i debut.

Den engelske blog, Drowned In Sound skrev, “when you’ve an armoury of songs as good as this trio it would be churlish not to want the whole world to hear them.” “Glow marks the culmination of four years’ worth of hard work since their first EP and should herald a bright future for its creators.”

The Revue.ca roste første singlen “Paper Lanterns” med disse ord.

”Catch The Breeze‘s new single, “Paper Lanterns”, the effect is one of wonderful bewilderment. The soundscape is a combination of the sweltering intensity of Explosions in the Sky and the lush devastation of Slowdive. Then add in Aage Hedensted’s transfixing vocals and a story about catching the current and be sent faraway, and pure bliss is achieved. Dazzling. Absolutely dazzling.”

Frida Diamant: Frida Diamant er en ung kvindelig sanger og sangskriver, der med hudløs ærlighed skriver dansksproget musik om sit eget levede liv. Hendes netop udgivne EP sender
lytteren på en smuk og brutal rejse, ind i sig selv. Med inspiration fra Nick Cave og Charles Bukowski giver hun smerten, begæret og afsavnet stemme. Lydbilledet er råt, drømmende og storladent, med tydelige referencer til 70’ernes syrerock, men også 90’ernes hårdtslående grunge. Gennem ungdommens frådende storhedsvanvid udfordrer hun sin største frygt og tvinger lyset ind i mørket.