Live Music Odense

Steve Hackett (uk)

Selling England By The Pound – The Entire Album! + Spectral Mornings (40th Anniversary) + New Album Highlights…

STEVE HACKETT er kendt som en yderst talentfuld og innovativ rockmusiker. Han var lead guitarist i GENESIS som en del af deres klassiske line up med Peter Gabriel, Phil Collins, Tony Banks og Mike Rutherford. Sammen udgav de anerkendte albums som Selling England By The Pound (en af John Lennons favoritter), The Lamb Lies Down On Broadway, A Trick Of The tail og Wind & Wuthering.

Med Steve’s ekstraordinære alsidighed i både hans elektriske guitar spil og hans komponering involverer han indflydelser fra mange genrer, herunder Jazz, World Music and Blues. Han er lige så dygtig på sine klassiske albums.

For GENESIS bidrog Steve’s med nogle af de mest mindeværdige øjeblikke, fra følsomheden af ​​hans akustiske lyd på Horizons og Blood on the Rooftops til de dramatiske rockgitarolsoloer på Firth of Fifth og Fountain of Salmacis.

Da han påbegyndte sin solokarriere udviklede han sit exceptionelle sortiment, brød musikalske grænser ud til nye spændende områder, opfandt nye lyde og også teknikker som “tapping”. Hans solo karriere gik kun en vej , og det var fremad. I midten af ​​firserne hittede han med singlen Cell 151 og dannede supergruppen GTR med STEVE HOWE som var meget succesfulde i Amerika. Efter GTR arbejdede Steve videre med mange berømte musikere som Paul Carrick, Bonny Tyler, John Wetton og Brian May, som har krediteret Steve som en tidlig indflydelse. Steve fortsatte med at producere sit hit album GENESIS REVISITED. Han gik endnu længere tilbage til sine rødder med BLUES WITH A FEELING, mens han fortsatte med at udfordre sine egne “horisonter” med en utrolig eklektisk blanding af lyde, genrer og en eksotisk følelse, der til stadighed begejstrer hans mange tilhængere.