Live Music Odense

Doyle Bramhall II (US)

Doyle Bramhall besøgte Posten den 30 april 2017 og fik disse fine ord med på vejen…

Doyle Bramhall II beviste på Posten i Odense, at han i allerhøjeste grad kan stå på egne ben som frontfigur og som en musiker og komponist, der ikke lader sig begrænse af snævre genredefinitioner. Bluesnews.dk

Hvad er det ved Doyle Bramhall II der gør, at alle de store vil arbejde med ham? Siden 2000 har den talentfulde guitarist, sangskriver og producer praktisk talt været Eric Claptons følgesvend – både på scenen og i studiet. Andre har også gjort brug af Bramhalls formidable evner: Roger Waters, T-Bone Burnett, Elton John, Gregg Allman, Allen Toussaint, Sheryl Crow, Billy Preston, Dr. John, Michael McDonald, Erykah Badu, Questlove, Meshell Ndegeocello – bare for at nævne nogle.

Så hvad er det? På spørgsmålet forsøger han sig selv med et svar: “Without appearing immodest, I can admit that I’ve led a pretty charmed life. One musical experience flowed into the next, and over time I’ve been able to work with so many people I’ve admired and who influenced me. If I can point to one thing, I think it’s because I immerse myself in the spirit of collaboration. I really want to understand where somebody else is coming from, and that makes me support and enhance what they’re doing. Perhaps that’s why other people want me to play with them.”

Bramhall voksede op i Austin, Texas, i et meget musikalsk miljø. Hans far, den ældre Doyle Bramhall, spillede trommer med barndomsvennen, guitaristen Jimmie Vaughan, hvilket førte til at han også spillede med broren til barndomsvennen, en hvis Stevie Ray Vaughan. Den yngre Bramhall begyndte tidligt at spille guitar og jamme med sin far, og da han var blevet 15 gnubbede han albuer med Vaughan-brødrene. “They were like family to me,” som han slår fast. Han havde også gang i sine egen musik, og optrådte på dette tidspunkt allerede professionelt.

I oktober 2018 udgav han – efter længere tids fravær som soloartist – sit andet soloalbum siden 2000, og ud over at være ekseptionel dygtig, skiller han sig også ud ved at spille de dybe strenge nederst i stedet for øverst – dvs. at han har stemt sin venstrehåndsguitar som var den en højrehånds.

Special Guest: Trouble Is

Trouble Is er en bluesrock-duo bestående af Mathias Heibøll Østlund (guitar/sang) og Poul Valdemar Prahl (trommer). Med stor inspiration fra John Mayer, Philip Sayce og Pink Floyd, skaber de to venner et energisk, ungt take på den traditionsrige genre.
Mathias er for nyligt hjemvendt efter tre måneders musikalsk dannelsesrejse gennem USA, hvor han deltog i jam-sessions på røgfyldte klubber i henholdsvis Chicago, Memphis, New Orleans & Austin. Efter hjemkomsten pakkede han guitaren og flyttede fra Nordfyn til København, hvor han landede i en lejlighed hos sin gamle ven Poul Valdemar. Poul Valdemar havde fra tidligere projekter allerede stor erfaring som sangskriver og trommeslager, og i en lejlighed på Amager fødtes Trouble Is gennem en fælles kærlighed til den traditionsrige blues. Sangene skaber de to venner i fællesskab, og live udvides duoen til en kvartet med tilføjelsen af bas og keys.
I foråret 2018 tog drengene i studiet, og det er der nu kommet en EP ud af, som de ser frem til at udgive. De har ydermere været i Norge for at filme en musikvideo, der vil blive udgivet i forbindelse med EP’en.

https://www.facebook.com/TroubleIsDK/