Live Music Odense

Ekstrem musik fra Japan – Cherry Music Sakura Festival

Stærke musiknavne fra Tokyos undergrund indtager Borgernes Hus når festival med grænsesøgende japansk musik og lydkunst skydes i luften på Odense Musikbibliotek.

Koncerterne løber af stabelen fredag den 26. april men i dagene omkring, sætter vi fokus på japansk eksperimentalkultur.

Navnet “Cherry Music Festival” er en reference til de smukke japanske kirsebærtræer som i denne tid står i flor, men paradoksalt nok, viser festivalen det stik modsatte: Nemlig at japansk kultur kan være grænsesøgende og ekstrem.

Sidste års udsolgte festival leverede vilde og grænsesøgende musikoplevelser, men programmet i dette års udgave bliver endnu mere yderligtgående. Det er lykkedes at skaffe navne fra superligaen inden for den ekstremt støjende og grænseoverskridende harsh noise-kultur.

Fra sidst i 1970’erne har Japan, med Masami Akita alias Merzbow i spidsen, været bannerfører for harsh noise (også kaldet jap-noise) hvor støjen er selve hovedkernen i det musikalske udtryk.

Koncerterne vil bevæge sig i grænselandet mellem drone, ambient, lydkunst og noise.

I løbet af aftenen vil publikum få lejlighed til at smage en flydende delikatesse fra japanske kultur. Inkluderet i festivalbilletten, som koster 80 kr er et glas af den japanske risvin Sake.

FØLGENDE NAVNE VIL KUNNE OPLEVES:
> Dotsmark (Yoshitake Hirano) (Harsh Noise) (Jp)
> 黒電話666|Blackphone666 (Kazuhiro Kazuhiro Kajiwara) (Jap Noise, Masked Noise Terror from Tokyo) (Jp)
> Yuko Araki (noise, power electronics, lydkunst) (Jp)
> MAKOTO SAKAMOTO (Avantgarde, Experimental Electronic) (Jp)
> Shoko Yoshida (Acid Folk, Singer songwriter, Experimental) (Jp)