Live Music Odense

Roosevelt Collier (US)

“A virtuoso of the pedal steel guitar, Roosevelt Collier combines blues, funk, gospel, and rock with a striking mastery and freshness.”

https://www.youtube.com/watch?v=P8jyKnLLXPc

På festivaler er Collier at finde på scenen sammen med et hav af prominente navne. The Allman Brothers, Tedeschi-Trucks, Los Lobos , The Del McCoury Band for at nævne nogle.

Den saglige skribent fra Bluesnews.dk, Peter Widmer, beskriver her om Roosevelt Collier i forbindelse med hans optræden sammen med Bokanté på Jam Days Festival 2018.

“Blues-elementet stod især Roosevelt Collier for med sit aldeles forrygende lapsteel-spil. Lige som kollegaen Robert Randolph er Collier et produkt af sacred steel-traditionen – gospelmusik spillet på steel-guitar – og der er mange ligheder med Randolph i hans spillestil.

Roosevelt Collier var forrygende på lapsteel

Collier spiller energisk og sonisk varieret – han kan få sit instrument til at lyde som blæsere eller en synthesizer – men hans indfølte slide-teknik kan også minde en del om en mester som Derek Trucks.

Således løb Roosevelt Collier da også med en stor del af opmærksomheden på Amfiscenen. Han viste sig som en sand virtuos med en lyd, der skar sig igennem arrangementerne, og han spillede opfindsomt, smukt og stemningsfuldt.”

“When Roosevelt takes the stage, the ear-to-ear grins can’t help but be contagious.”