Live Music Odense

Nikoline

Dansk rapper i opgør mod sexisme: ”Sut Min Klit”

Tidligere på året skabte den fandenivoldske rapper NIKOLINE røre i andedammen med videoen “Flertallet er dumme”, hvor folketingspolitikere blev sat på skydeskiver og pløkket med automatvåben. I videoen til ”Sut Min Klit”, som er en kæmpe fuck-finger til sexisme, har NIKOLINE allieret sig med en række kendte danskere bl.a. Peter Aalbæk og Ditte & Louise.

I ”Sut Min Klit” er NIKOLINE flankeret af twerkende drengedansere, Peter Aalbæk ligger på alle fire for hende i en ironisk sketch over Zentropa-skandalen, og Oliver Bjerrehuus har “LUDER” malet henover kroppen i et opgør med luderstigmatiseringen af kvinder. Ditte & Louise sætter drengerøve som Suspekt, LOC og Jokeren på plads med en “bollede ham i går T-shirt”, og topløse arabiske kvinder afbrænder ISIS flag i protest mod undertrykkelse.

https://www.youtube.com/watch?v=RwQpirF7n8Q&has_verified=1

Hun debuterede i marts 2017 med det oprørske nummer “Tæsk til alle” i Vice. Efterfølgeren “Flertallet er dumme” har fået over 500.000 views på tværs af platforme, mange tusinder delinger, en politianmeldelse, forargede Folketingsmedlemmer og heftig debat om demokrati og ytringsfrihed i aviser og kommentarspor overalt på nettet. Nikolines videoer og musik rusker op i samfundsdebatten og er ikke bange for at råbe “Kejseren har ikke noget tøj på” i ransagelsen af det danske demokrati.

Som debattør har Nikoline markeret sig i bl.a. Radio24syv, DR P1, Politiken, Berlingske og Altinget.

NIKOLINE er aktuel med sin debut EP ”Svesken På Disken”.