Live Music Odense

Alcabean

ALCABEAN

Med afsæt i den storladne, pompøse stadionrock erobrede det danske band Alcabean hjerterne hos både danske og internationale rockfans. Koryfæer som Rolling Stone-journalisten David Fricke og Rodney Bingenheimer stemplede hurtigt kvartetten som støjrockens kronprinser med en funklende fremtid foran sig. Nu er Alcabean klar med et debutalbum, som trods roserne byder på et markant stilskifte:
Confessions rammer gaden den 15. marts.

Albummet er et forsøg på at sætte ord og lyd på den usikkerhed og de bekymringer som ofte viser sig i 20’erne. Det er 10 sange om at søge modet til at kunne erkende og konfrontere sin egen usikkerhed. Confessions er resultatet af en voksende uro hos forsanger Victor Schack, som i sommeren 2018 oplevede
eksistentiel forvirring der bland andet kom til udtryk i utilpashed ved at spille live.

” Det blev pludselig sindsygt utroværdigt for mig. Jeg stod på Roskilde Festival og prøvede at lege solbrillerockstar med grunge guitar og indholdstomme tekster – alt i mens min utilpashed på scenen vokset sig større og større. Jeg følte mig usikker på det hele i den periode”
(Victor Schack)

Støjrockprædikatet og sammenligningerne med 90’er-guruer som Smashing Pumpkins, der lagde sig op ad bandets forrige EP Head Down (2018), virkede misvisende og kreativt begrænsede for ham. På trods af en succesfuld periode med koncerter på både Roskilde Festival og Smukfest, samt tournéer i Tyskland, var mavefornemmelsen ikke rigtig:

“Jeg har måttet erkende overfor mig selv at jeg hverken har stemmen eller karismaen til at blive sådan en rigtig rock’n’roll-frontmand og jeg følte mig fuldkommen uden for min komfortzone.”
(Victor Schack)

Erkendelsen resulterede i en skriveproces, hvor bandet indså, at de måtte gå tilbage til gruppens oprindelige kernebesætning: de to Schack-brødre, Victor og Julius. Det var en nødvendighed for kunne give plads til det skrøbelige og bruge det kreativt, fremfor at forsøge at gemme det væk, men også for at kunne indfri de kunstneriske ambitioner debutalbummet, der skulle fremstå “legesygt, minimalistisk og vigtigst af alt bundærligt”.

“Mediocre, is it okay to be mediocre
I want a chance to”
(Tekstuddrag fra sangen Hollywood)

Confessions udkommer d. 15. Marts på We are Suburban/Pop Up Records.